Entrades Populars

18 de gener, 2012

La Radioafició arriba a Tarragona Ràdio

Tothom, és el nom del programa matinal dels dilluns a Tarragona Ràdio. L'espai que pretén normalitzar la vida i entorn de les persones amb discapacitat. Amb la realització d'un periodista professional cec, l'espai ens acosta un interessant cocktaíl de notícies, entrevistes, reportatges, testimoniatges personals, i totes les activitats de les entitats que treballen amb i per a aquests col·lectius i les seves famílies.

En el tothom d'avui, coneixerem L'Associació de Radioaficionats Minusvàlids Invidents de Catalunya ARMIC, amb seu en l'edifici ONCECatalunya, que realitza activitats per tota Catalunya relacionades, amb la radioafició. El manager de l'entitat, ens explica algunes dels vessants de la radioafició, especialment practicada per cecs i deficients visuals, així com altre tipus de discapacitats.

Definir la radioafició és una mica complicat, un hobby tècnic científic, alhora que lúdic, que manté les persones en contacte, amb la ultima tecnologia, tant si es tracta de parlar amb els amics amb un Walkye Talkye, comunicar-se de forma digital a través de la xarxa o d'internet, establir i mantenir, les comunicacions d'emergència, investigar amb sistemes de posicionament via ràdio, parlar amb radioaficionats de tot el món, o concursar amb altres col·legues…

Tothom té, alguna cosa per fer dintre de la ràdio, des de la banda ciutadana, a les comunicacions a llarga distància, passant per les comunicacions de la ràdio en un àmbit més familiar.

La telegrafía… els concursos, tot això és radioafició, parlar amb els amics de camí al treball o al lloc d'estudi, participar en temes d'interès comú, ser voluntari en situacions d'emergència.

La radioafició és davant no-res, una manera de comunicar-se, amb un walkye Talkie, per a això no s'ha de posseir un vehicle, amb un equip mòbil, o amb un equip base, amb una antena exterior, pensada tant per a comunicats locals com llarga distància.

Qualsevol cosa és útil per a comunicar-se, entre els radioaficionats també s'aglutina un nombrós grup de persones que tot i ser cecs, deficients visuals o tenir alguna discapacitat, no estan impedits, ni de bon tros, per a practicar la radioafició.
A Catalunya tenim, l'Associació de Radioaficionats Minusvàlids Invidents de Catalunya ARMIC, o el que és el mateix EA3RKR.

Escolta el programa aquí:




En temps difícil, Tot el món cerca, un poc de sort, el propietari de el Álamo, s'ha proposat regalar aquesta fortuna.

Per a finalitzar el programa, tindrem a Esteban Claver, del restaurant el Álamo, a Álcover que ens explicarà que són “Els Calçots de la sort”, una iniciativa conjunta amb l'ONCE.

RECORDA QUE SEGUEIX FUNCIONAMENT LA CAMPANYA BARCELONA7M.

I tu?, no vols signar i donar suport perquè,  en  Xavier  Paradell Santotomás – EA3ALV , sigui reconegut amb La Creu de Sant Jordi


AMB TU ho farem REALITAT

 Ara BARCELONA7M també en el Facebook.
Dóna-li a “M´agrada”

També pots demanar el teu formulari d'adhesió directament a: barcelona7m@armic.es indicant un mail de contacte i t'ho enviarem.

Entre tots ho aconseguirem. Creu de Sant Jordi per a Xavier Paradell Santotomás - EA3ALV, com embaixador de la radioafició nacional, i en reconeixement de la seva trajectòria exemplar, de més de 70 anys d'activa divulgació de la ràdio.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada